Logitech K750 – Pentru eternitatea noptilor polare

Intotdeauna am incercat sa-mi accesorizez pc-ul sau laptopul cu mousi sau tastaturi wireless, principalul motiv fiind cel al comoditatii dar si acela ca prezenta firelor pe birou ma incomodeaza, ma irita si ma enerveaza. Asa ca, pe cat pot, incerc sa le … extermin. 😀 Poate credeti ca am prea multe fitze in cap. Se prea poate dar, pentru a fi productiv si eficient in activitatea mea, prefer sa lucrez cu placere,  asa ca imi aleg echipamente si accesorii compatibile cu felul meu de-a fi.

Acum o sa povestim cate ceva despre o tastatura wireless, numita Logitech K750, care imi accesorizeaza de vreo cateva zile desktop-ul personal. O tastatura care functioneaza fara fire si …fara baterii, ma rog fara acele baterii sau acumulatori standard, 2A sau 3A.  Normal ca are si ea un acumulator bagat cumva acolo, nu am idee cum pentru ca este o tastatura foarte subtire. Dar, acesta se incarca solar, astfel ca putem uita linistiti de capitolul baterii sau acumulatori. Eu intalnesc pentru prima oara o tastatura Logitech cu acest sistem de alimentare, nu stiu daca au mai facut asa ceva pana acum.

Este o tastatura cu finisaje premium, glamour, lucioasa, intr-o stralucitoare combinatie de alb si negru, facuta sa fie admirata pe orice birou ar fi asezata. Tind sa cred ca pe un birou mai feminin si-ar gasi adevarata vocatie si implinire.

Totusi, plasticul lucios negru, de mare efect la capitolul design, pastreaza fara nicio retinere amprentele degetelor noastre, o priveliste nu tocmai placuta cateodata. Si din aceasta cauza spuneam ca ar sta mai bine pe biroul unei doamne, poate mai atenta la utilizarea ei decat noi barbatii, din nascare mai neatenti si extrem de indolenti. Dar, in experienta mea de IT-ist, am intalnit si de partea feminina niste specimeneee…

Dar, cei de la Logitech s-au gandit si la acest aspect si au inclus in pachet o carpa pentru stergerea inesteticelor urme de grasime. Asa ca, domnilor, daca va incumetati, v-ar sta bine pe birou o frumusica d’asta lucioasa. 😀

Impresioneaza si prin profilul extrem de subtire, aprox. 8.4 mm, fiind una dintre cele mai subtiri tastaturi pe care le-am butonat pana acum.

Este o tastatura pe format chiclet, cu o cursa a tastelor mai apropiata de cea a unui laptop. Feedback-ul la apasare este soft, placut, confortabil, ca si cand ai tasta pe unele de portabil.  Redactarea este cu siguranta mai eficienta decat pe cea de laptop pentru ca avem o suprafata mai ergonomica si mai generoasa de lucru, Si, cum sa ma exprim ca sa ma intelegeti, unele laptopuri au o grosime prea mare, palmele sprijinindu-se la o inaltime cam incomoda la utilizarea indelungata. La aceasta tastatura m-am descurcat foarte bine si fara un restpad, nu am simtit deloc nevoia unuia.

Cateva detalii constructive:

1.Cele doua  panouri cu celule solare sunt pozitionate simetric in partea superioara a tastaturii.

2. Tasta Fn, pentru accesarea anumitor functii, este asezata in partea dreapta a tastei Space, nu in stanga cum am fi fost obisnuiti ci in locul butonului Windows pentru accesarea meniului flotant.

3. Deasupra blocului numeric se afla atat butonul de verificare a capacitatii de incarcare a bateriei cat si unul de pornire/oprire al tastaturii.

Capacitatea bateriei ne este aratata ori de catre cele doua mici LED-uri cu Smile-uri langa ele, ori prin intermediul unei aplicatii care porneste atunci cand apasam butonul cu pricina.

K750 comunica cu PC-ul prin intermediul unui receptor Unifying, foarte mic, pe care nu este nevoie sa-l scoatem la transport-ul laptopului, in cazul in care utilizati o tastatura la el. Si, in cazul ca trebuie sa-l introduceti intr-un port greu de accesat, avem la dispozitie si un prelungitor de USB. Instalarea drive-ului se efectueaza aproape instant, in cateva secunde tastatura fiind gata de lucru.

Comunicarea intre pc si tastatura se efectueaza la frecvente de 2.4 Ghz, pe o tehnologie despre care cei de la Logitech spun ca ofera parametrii de transmisie asemanatori cu cei ai unui cablu fizic. Logitech promite ca echipamentele care functioneaza pe tehnologia lor nu vor suferi lag-uri sau blocari in functionare, chiar si in spatiile de birouri hi-tech, in care exista foarte multe influente electromagnetice negative.

Personal, m-am jucat cu destule astfel de accesorii, o gramada de mousi si tastaturi, si acasa dar si la birou, si nu mi s-a intamplat nici macar o data sa intampin probleme de comunicare intre ele si pc/laptop, blocari sau functionare lenta. De asemenea, tehnologia wireless a celor de la Logitech isi dovedeste beneficiile si la optimizarea consumului de energie, in conditii teoretice, asigurandu-le tastaturilor o autonomie de pana la 3 ani. Nu este cazul aici, dar trebuia sa precizez.

Pentru incarcarea acumulatorului nu avem nevoie neaparata de lumina naturala, acesta multumindu-se si cu cea primita de la o veioza sau chiar de la monitor. O data incarcat, acumulatorul ofera o autonomie de aproape 3 luni, cel putin asa ne spun cei de la Logitech. Credeti-ma nu am avut cum sa testez asa ceva, in primul rand ca nu am avut cele 3 luni la dispozitie. Dar, chiar in momentul in care am dat drumul acestui articol pe net, am si acoperit celulele solare cu un scotch, pentru a verifica singurel daca chiar asa este. 😀

As mai fi vrut ceva de la ea. Sa aiba si tastele luminate, ca sa le nimeresc si pe intuneric. As fi preferat sa scada autonomia la o saptamana pentru o astfel de facilitate. Cine stie, poate la o urmatoare generatie.


K750, o tastatura wireless, aratoasa si, pe deasupra, cu incarcare solara, nu avea cum sa nu-mi placa.

Sa trecem de aspectele frivole, cele legate de aspect si design, de parca nu haina ar face pe om cateoda. Da, hai sa uitam pentru putin timp de ele. In primul rand ca, tastatura K750, ne ofera din punct de vedere functional ceea ce avem nevoie: comunicare wireless cu pc-ul si incarcare solara, fara stresul ca ne-au lasat bateriile si ca trebuie sa coboram pana la colt pentru a cumpara altele sau fara prezenta vreunui fir de incarcare suplimentar. NU MAI AVEM NEVOIE DE NICIUN FIR! CAPISCI?

Ca sa fiu putin sentimental si foarte romantic, pot spune ca este o tastatura special creata pentru eternitatea noptilor polare, friguroase si negre, momente in care nu prea ai chef sa iesi afara pentru a cumpara baterii. Hmmm, cred ca ar fi bine sa ma duc pe undeva prin Alaska sa o testez sau poate mai aproape, pe aici prin Norvegia sau Finlanda. Ma primeste cineva in vizita vreo 6 luni? Eu, cu renii si cu tastatura Logitech. Sa nu va aud cu glume de Siberia. Da? 😀

Concluzii:

Pro:

– Incarcarea Solara

– Profilul extrem de subtire, eleganta ei

– Formatul chiclet confortabil la utilizare

Contra:

– Plasticul negru lucios pe care raman amprentele

Pretul nu stiu daca este prea mare, pana la urma calitatea intotdeauna costa. Si, dupa cum spune un proverb de-al nostru, suntem prea saraci pentru a ne cumpara lucruri ieftine. Are un pret de aproximativ 75 de Euro pe amazon.de.

8 thoughts on “Logitech K750 – Pentru eternitatea noptilor polare

  • March 17, 2011 at 11:29 am
    Permalink

    Foarte interesanta prezentarea, chiar sunt in cautare de un set wireless taste si soarece, sunt eu fan notebook dar cand ai mult de munca nimic nu-i ca o tastatura “dedicata” si un mouse pe masura. Faptul ca nu ai grija bateriilor este un mare plus.
    Am o singura intrebare, receptorul asta poate fi setat sa primesca semnal si de la un mouse logitech pe care il am deja? Sau cel al soarecelui sa primesca de la tastatura…

    Succes!

    Reply
    • March 17, 2011 at 11:32 am
      Permalink

      Din cate stiu eu se poate. Trebuie doar descarcat un software de la Logitech. Incerc si-ti spun.

      Reply
    • March 17, 2011 at 11:46 am
      Permalink

      Deci, am descarcat sofware-ul de pe site-ul logitech si a mers. Am pe acelasi receiver tastatura K750 si mouse-ul M705 iar ambele functioneaza in acelasi timp. 😀

      Reply
      • March 17, 2011 at 12:53 pm
        Permalink

        trebui sa fie un dispozitiv Unifying. Daca mausul nu e dotat cu Unifying atunci nu va merge. In curand, cred, toate produsele Logitech vor dispune de aceasta tehnologie.

        Reply
  • March 17, 2011 at 1:34 pm
    Permalink

    Eu am un soarece M195, parca scrie pe receptor Unifying, nu-l am la mine dar e bine de stiut, ms de info.

    Reply
  • March 28, 2011 at 1:57 pm
    Permalink

    Salut.

    Ai cumparat tastatura de pe amazon.de? Incerc sa cumpar si eu o astfel de tastatura dar mi-e frica sa cumpar de pe amazon.de ca sa nu primesc vreo tastatura cu taste germane…

    As avea nevoie de un pic de ajutor!

    Mersi anticipat.

    Reply
    • March 28, 2011 at 2:03 pm
      Permalink

      incearca amazon.co.uk.

      eu am primit-o pentru teste de la Logitech Romania.

      Reply
  • Pingback: » Oh tu, prea nobila creatura (de la Logitech)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *