Stick USB cu taste pentru introducerea codului de acces, de la Toshiba

Pierdea unui stick usb de memorie este o adevarata problema pentru majoritatea utilizatorilor, pentru ca pe el ar putea fi stocate date importante, personale sau chiar ale companiei la care activeaza. Desigur, exista tot felul de solutii software de criptare dar, sa fim sinceri, cati dintre noi apeleaza la ele?

Iata ca Toshiba va pune acum la dispozitie o memorie USB cu un nivel de securitate superior si in acelasi timp extrem de simplu de folosit. Pe aceasta se afla butoane pentru apasarea unui cod unic de acces, format atat din cifre cat si din literele alfabetului. Memoria USB Toshiba Encrypted USB Flash Drive, cu codul PFU032D-1BEK, poate fi extrem de utila tuturor utilizatorilor care poarta cu ei date cu caracter sensibil.

Datele stocate sunt criptate cu un algoritm AES pe 256 de biti iar accesarea lor se face pe baza codului de acces. Din cate stiu, nu prea este usor sa spargi o astfel de protectie, daca nu chiar imposibil. Daca totusi cineva incearca sa ghiceasca codul de acces, exista o protectie suplimentara care, dupa 10 incercari neautorizate, sterge continutul stocat.

Pentru a preveni apasarea accidentala a tastelor, atunci cand stick-ul se afla intr-un buzunar sau inghesuit prin cine stie prin ce alte locuri, vine cu o protectie metalica care va face imposibil acest lucru.

Cum scoti memoria USB din portul computerului, protectia este reactivata. Functionarea micilor taste este asigurata de un acumulator intern care se incarca de la portul USB al computerului.

Toshiba Encrypted USB Flash Drive este disponibil in versiuni de 4GB/8GB/16GB/32GB cu preturi de la 95 de dolari si pana la 200 de dolari. Din pacate, lucreaza pe tehnologie USB 2.0.

Via.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *