Samsung Galaxy S7 Edge Review – Un smartphone frumos și performant, cu o mulțime de calități

Samsung Galaxy S7 Edge este cu siguranță unul dintre cele mai performante smartphone-uri la ora actuală, ba chiar aș îndrăzni să afirm că este cel mai frumos terminal cu Android pe care am avut ocazia să-l folosesc până acum. Și, din câte am văzut, nu prea are rival la momentul actual din punct de vedere estetic.

Este unul dintre cele mai complete smartphone-uri la ora actuală, având un design atrăgător, o fișă tehnică performantă, un comportament foarte bun la nivel foto și video, o autonomie decentă și un ecran extraordinar, acestea fiind doar câteva dintre atuurile care mi-au atras atenția.

Hai să vedem ce mi-a plăcut atât de mult la el.

Specificațiile modelului Samsung Galaxy S7 Edge utilizat de mine sunt următoarele:

  • Ecran Super AMOLED de 5.5 inchi cu o rezoluție de 1440×2560 pixeli (~534 ppi), acoperit cu Corning Gorilla Glass 4
  • Procesor cu opt nuclee Exynos 8890 (Quad-core 2.3 GHz Mongoose + quad-core 1.6 GHz Cortex-A53)
  • GPU Mali-T880 MP12
  • Memorie RAM de 4GB
  • Stocare internă de 32GB, expandabilă prin carduri microSD cu o capacitate de până la 200GB
  • Cameră foto principală – senzor de 1/2.6 inchi cu o rezoluție de 12MPix, lentile cu o diafragmă f/1.7, autofocus cu detecție de fază, sistem de stabilizare optic OIS, LED flash. Filmează la rezoluții 2160p@30fps, 1080p@60fps, 720p@240fps.
  • Cameră foto secundară – 5MPix cu lentile f/1.7
  • Rețea – 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 4.2, A-GPS, GLONASS
  • Conector – microUSB
  • Dimensiuni 150.9 x 72.6 x 7.7 mm
  • Greutate – 157 de grame
  • Acumulator – 3600 mAh
  • Sistem de operare – Android 6.0 (Marshmallow)

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge – Un terminal reușit, care arată foarte bine!

Da, asta fără tăgadă, este unul dintre cele mai frumoase terminale cu Android utilizate de mine. Are un look premium și o construcție de cea mai bună calitate, cu o carcasă metalică și finisaje fără reproș. Am apreciat atât liniile de design fluide, elegante și sofisticate, precum și curbura marginilor ecranului, care îi conferă unicitate și un look deosebit.  S7 Edge atrage cu siguranță atenția și privirile admirative, chiar și din partea posesorilor de iPhone-uri de nouă generație.

Este chiar mai frumos decât modelul anterior, Samsung Galaxy S6 Edge, care avea tot un ecran curbat dar la care design-ul de pe spate nu era tocmai reușit, nu continua deloc liniile fluide ale suprafeței frontale. La S7 Edge lucrurile s-au schimbat, ambele suprafețe, frontală și din spate, parcă completându-se una pe cealaltă. De altfel, la S7 Edge și muchiile de pe spate au o formă curbată.

De asemenea, deși are un ecran mare, generos, de phablet aș spune, și un acumulator de 3600mAh, terminalul este destul de subțire pentru a încăpea fără probleme într-un buzunar de pantalon sau pentru a fi manevrat ușor chiar și cu o singură mână.

Este un telefon pe care este o plăcere să-l privești, arată foarte bine din orice unghi te-ai uita la el. De remarcat totuși că marginile extrem de subțiri și metalul carcasei îl fac să alunece extrem de ușor din mână, așa că va trebui să-l ții cu atenție. Deși ar pierde din suplețe și din siluetă, ți-aș recomanda o husă de protecție, ți-ar fi utilă în special în cazul unor accidente nedorite dar și pentru protecție la transport.

Samsung Galaxy S7 EdgePe muchia superioară sunt prezente un microfon și slotul pentru cardul microSD și pentru nanoSIM. Văd că Samsung a renunțat de data asta la portul infraroșu, apreciat de altfel de o bună parte a utilizatorilor.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge

În pachet există acul necesar pentru scoaterea sertarului care ține atât cardul microSD cât și nano-SIM-ul operatorului telecom.

Samsung Galaxy S7 Edge

Pe muchia inferioară sunt prezente conectorul de 3.5mm pentru căști, portul microUSB, un microfon și difuzorul.

Samsung Galaxy S7 Edge

Pe muchia dreaptă găsești butonul de Power, poziționat ergonomic la îndemâna degetului mare.

sgs7edge_muchia_stanga

Pe muchia stangă sunt prezente butoanele de ajustare ale volumului.

Samsung Galaxy S7 Edge

Deasupra ecranului sunt prezente camera frontală, difuzorul și senzorii ambientali (de proximitate și lumină).

Samsung Galaxy S7 Edge

Sub ecran sunt poziționate cele trei butoane de control – Butonul fizic de Home, care încorporează și senzorul de amprentă, cel de Back și butonul pentru administrarea aplicațiilor deschise.

Samsung Galaxy S7 Edge

Pe spate, lângă camera principală, sunt prezente flash-ul led și senzorul de măsurare a pulsului.

Din punct de vedere constructiv pot dezaproba faptul că bateria poate fi schimbată doar dacă te vei deplasa la un service autorizat. Ba chiar am înțeles că dezasamblarea acestui telefon este o operațiune destul de complexă, așa că nu te-aș sfătui să încerci să-l desfaci singur acasă, chiar dacă te pricepi și la genul ăsta de reparații.

Pe de altă parte, mă gândesc că o formă atât de suplă și de sexy nu prea ar fi fost obținută dacă s-ar fi permis detașarea capacului de pe spate.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge are cel mai bun ecran!

Din câte am constatat, chiar are cel mai bun ecran pe un telefon mobil. Tehnologia Super Amoled, împreună cu rezoluția 1440×2560 pixeli, afișează imagini clare, cu un contrast foarte bun, o paletă coloristică vibrantă și unghiuri largi de vizualizare.

Este un ecran mare, generos, cu o diagonală de 5.5 inchi, bun atât pentru navigarea pe internet cât și la vizionarea unor filme sau seriale când ești în avion într-o cursă de lungă durată.

Samsung Galaxy S7 Edge

De asemenea, este destul de luminos pentru a fi lizibil chiar și într-o zi însorită, un lucru destul de rar printre telefoanele actuale, cel puțin printre cele pe care am avut ocazia să le folosesc. Astfel că îl vei putea folosi fără probleme chiar și în astfel de condiții.

Pe muchia curbată a ecranului pot fi afișate diverse notificări în timp ce acesta este închis. De asemenea, când este activ, printr-o mișcare ușoară de swipe pe muchia acestuia sunt activate meniurile contextuale Apps Edge pentru deschiderea anumitor aplicații, pentru apelarea rapidă a unor contacte, pentru afișarea stării vremii etc.

Funcțiile tactile se comportă în general impecabil, mai puțin când apeși în zonele de curbură ale ecranului. Acolo s-a întâmplat să apăs și a doua oară pentru a fi preluată o anumită comandă.

Samsung Galaxy S7 Edge

Bine ai revenit slotule microSD!

Da, i-am cam dus dorul la modelul trecut. Bine că le-a revenit mintea la cap inginerilor coreeni, pentru că din punctul meu de vedere acest slot este unul dintre atuurile principale ale terminalelor cu Android. Pe lângă creșterea capacității interne de stocare (de numai 24.5GB în cazul de față), permite un transfer mai rapid al colecțiilor multimedia. La fel de util poate fi la stocarea filmulețelor 4K sau a pozelor realizate în timpul unei vacanțe.

Samsung Galaxy S7 Edge este rezistent la apă!

Deloc de neglijat acest aspect, mai ales pentru că se pot întâmpla oricând accidente nedorite. Ba îl poți scăpa din greșeală într-un pahar sau poți vărsa fără să vrei un lichid pe el.

Cu S7 Edge nu mai ai această grijă. Chiar dacă conectorii nu sunt deloc sigilați de vreo clapetă, terminalul este certificat IP68, adică poate fi scufundat timp de 30 de minute la o adâncime de 1.5 metri. Normal, poți filma pe sub apă cu el, dar la fel de bine îl poți folosi în timp ce mergi prin ploaie sau în medii cu umiditate ridicată.

Personal am constatat că rezistă cu succes și la șocul contactului cu asfaltul, după ce a alunecat (accidental) din suportul de prindere de pe trepied, când îl utilizam la o sesiune foto de noapte.

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung Galaxy S7 Edge are o cameră foto-video foarte bună!

Nu o să mai insist prea mult pe acest subiect, v-am arătat destule poze și filmări realizate cu acest telefon. Ba, mai mult, v-am pus la dispoziție și o comparație cu rivalul său coreean de la LG.

S7 Edge mi-a demonstrat că are un comportament redutabil la nivel foto și video, fiind un terminal cu ajutorul căruia puteți obține rezultate deosebite într-o mulțime de situații și în diverse condiții de iluminare. Este unul dintre smartphone-urile cu care aș merge fără reținere chiar și în vacanță, pentru a face poze de pus pe rețelele de socializare.

O singură problemă am întâlnit la comportamentul camerei foto, vina fiind tot a curburii ecranului. Dacă cumva ții din greșeală o parte a vreunui deget pe una dintre muchiile curbate, s-ar putea ca butonul declanșator să devină inactiv. Dacă se întâmplă acest lucru va trebui să iei degetul de acolo, să refocalizezi și să declanșezi din nou.

Samsung Galaxy S7 Edge

Este un smartphone cu o fișă tehnică performantă și un comportament impecabil!

Am avut la dispoziție modelul cu un procesor Exynos cu opt nuclee și 4GB memorie RAM, o fișă tehnică puternică și care permite accesul în orice aplicație de Android ai folosi. De asemenea, interfața se mișcă fluid, fără sacadări iar aplicațiile pornesc imediat.

Telefonul nu s-a blocat, nu a înghețat, de altfel i-am apreciat comportamentul drept impecabil pe toată perioada de utilizare. Am navigat pe internet, am comunicat în scris și prin convorbiri telefonice, am socializat cu Facebook, Instagram și Whatsappp, am filmat și pozat la greu cu el, am urmărit videoclipuri și am ascultat ceva muzică, practic nu am ce-i reproșa din punct de vedere comportamental. Este un smartphone complet, care se poate dovedi util oricărui gen de utilizator.

La o utilizare intensă, cu 4G și Wi-Fi active permanent, plus notificările la gmail, facebook, instagram, watsapp, plus pozat la modul moderat, autonomia telefonului este de aproximativ 30 de ore. Așa că va trebui să ai o baterie externă la îndemână sau să-l încarci în fiecare seară. Cu încărcătorul din pachet poți reîncărca bateria la o capacitate de aproximativ 40% în aproximativ 40 de minute.

L-am testat și cu câteva aplicații de benchmark – Antutu, 3D Mark Ice Storm Unlimited și Quadrant. Rezultatele, mai jos.

Quadrant Samsung Galaxy S7 Edge 3D Mark Samsung Galaxy S7 Edge Antutu Samsung Galaxy S7 Edge

Și comparațiile grafice cu rezultatele obținute de alte terminale testate de noi.

sgantutu

sgs7_quadran

 

sgs7_3d

După cum se observă, Samsung Galaxy S7 Edge este cel mai performant terminal cu Android utilizat de noi până acum.

Samsung Galaxy S7 Edge

Are senzor de amprentă, util pentru securizarea terminalului!

Da, senzorul de amprentă nu ar trebui să lipsească de pe orice terminal scump, pentru că este un accesoriu extrem de util în primul rând la securizare. Puteți pierde telefonul sau poate fi furat, așa că nu ar fi deloc ok ca altcineva să aibă acces la informațiile voastre personale, fie că sunt poze, numere de telefon, căsuțe poștale sau cine știe ce documente stocați pe el.

Ca să nu mai spun că deblocarea ecranului se face mult mai repede în acest caz, dacă ar fi să comparăm cu tragerea acelui șablon între puncte sau cu tastarea unui PIN din patru cifre.

Samsung Galaxy S7 Edge

Are senzor de puls și aplicație de monitorizare a activităților fizice!

Sunt accesorii utile celor care preferă să contorizeze parametrii activităților fizice. Samsung Galaxy Sy Edge are toți senzorii necesari pentru acest lucru, ba chiar este în stare să măsoare pașii făcuți într-o zi. Din păcate, nu știu cât de exactă este contorizarea, cum nu sunt sigur nici de veridicitatea măsurării pulsului, pentru că valorile unor teste consecutive erau cu mult diferite.

Samsung Galaxy S7 Edge

Vine cu un adaptor USB OTG pentru conectarea stick-urilor de memorie USB!

Extrem de util acest accesoriu. Poate fi de folos la vizualizarea datelor stocate pe o memorie USB precum și pentru transferul datelor de pe telefon. Dacă s-a umplut cardul SD, poți conecta imediat un stick USB pentru transferul fișierelor. Sau poți accesa colecția multimedia imediat prin intermediul acestuia.

Samsung Galaxy S7 Edge

Sistem audio încorporat de calitate și căști intra-auriculare care se aud bine!

Deși nu sunt genul care ascultă muzică la căști, mai degrabă preferând să redau colecția de pe telefon prin bluetooth conectat la o boxă externă, le-am încercat din curiozitate.

Mi-a plăcut cum se aud căștile din pachet, oferă un sound puternic și echilibrat, chiar are și ceva sunete joase. De asemenea, difuzorul încorporat este capabil să redea un sunet destul de puternic, la o calitate acceptabilă pentru vizualizarea unor materiale video sau în timpul jocurilor.

sgs7edge_auio

De menționat că telefonul are aplicație dedicată care permite ajustarea sunetului redat conform propriilor preferințe.

Interfața de utilizare

Samsung Galaxy S7 Edge vine cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow și interfață TouchWiz, una dinamică, plăcută, colorată, cu iconițe frumos desenate. Normal, permite customizări multiple, ba chiar poți descărca diverse alte teme din magazinul dedicat Samsung.

Am apreciat de asemenea faptul că telefonul nu vine cu multe aplicații bloatware, ci doar cu strictul necesar. Tot ce ai nevoie găsești în Play Store sau în Galaxy Apps, magazinul dedicat al Samsung.

Menționez de existența pachetului Microsoft Office, care are Word, Excel, Powerpoint, OneNote, OneDrive și Skype.

Concluzii despre Samsung Galaxy S7 Edge

Pro

  • Design deosebit și construcție de calitate
  • Fișă tehnică performantă
  • Ecranul se vede foarte bine, chiar și într-o zi însorită
  • Camera principală realizează poze și filmări de calitate
  • Are adaptor OTG în pachet
  • Are slot microSD pentru extinderea capacității de stocare

Contra

  • Funcțiile tactile nu sunt tocmai eficiente în zona de curbură a ecranului
  • Terminalul alunecă foarte ușor din mână
  • Este destul de scump

Normal, Samsung Galaxy S7 Edge nu este deloc un smartphone ieftin. La liber are un preț de aproximativ 3650 de Lei. Bănuiesc că poate fi cumpărat cu prețuri mai bune la semnarea unui contract de telefonie mobilă cu oricare dintre operatorii de la noi.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

6 thoughts on “Samsung Galaxy S7 Edge Review – Un smartphone frumos și performant, cu o mulțime de calități

  • April 12, 2016 at 4:11 pm
    Permalink

    Butonu’ de home e odios!

    Reply
    • April 12, 2016 at 5:20 pm
      Permalink

      de ce? ca iese in evidenta? sau datorita formei? eu prefer sa fie in afara ecranului.

      Reply
  • August 21, 2016 at 9:56 pm
    Permalink

    de ce nu pot viziona filme pe s7 edge? am nevoie de o aplicatie? luminati-ma,tehnogia asta ma depaseste 🙂

    Reply
    • August 21, 2016 at 10:00 pm
      Permalink

      depinde de formatul in care sunt filmele. incearca bsplayer. il gasesti in store.

      Reply
  • January 15, 2018 at 12:08 am
    Permalink

    Unii prieteni care au tot S7 edge pot schimba canalele TV cu telefonul iar eu nu pot. De ce?

    Reply
    • January 15, 2018 at 10:31 am
      Permalink

      are port infrarosu? ca al meu din test nu avea…

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *