Sony RX100 Mark III – O compacta deosebita

Am avut ocazia sa folosesc primul aparat foto compact Sony RX100, un gadget de care am fost tare incantat la vremea lui. Chiar am pus poze realizate cu ea, de la Muzeul Satului, de la Palatul Mogosoaia dar si cateva exemple close-up. Era la vremea ei una dintre compactele cele mai bune, comparabila in calitati cu modelele de top ale Canon sau Nikon. Cu siguranta este una dintre cele mai bune compacte utilizate de mine pana acum.

Pe modelul Sony RX100 Mark II l-am intalnit doar la evenimentul de prezentare oficiala. Mi-a pierit cheful de orice test cand mi l-au propus doar pentru un weekend, nu pentru ca as fi eu buricu’ pamantului, ci pentru ca stiu ca intr-un timp atat de scurt nu sunt in stare sa fac treaba buna. Am nevoie de timp sa ma obisnuiesc cu o camera foto, sa ii descopar cat mai multe dintre functii si capacitati. Acelasi lucru este valabil pentru orice alt echipament electronic.

Poate cine stie, voi avea mai mult noroc cu modelul RX100 Mark III care se va anunta oficial astazi sau maine. Conform celor de la Alpha Rumours, aceasta va costa aproximativ 850 de Euro.

La capitolul specificatii consemnam urmatoarele: optica Zeiss cu zoom 24-70mm (2.9x) si o deshidere a diafragmei f/1.8-2.8, sistem de autofocus in 25 de puncte, filtru ND incorporat, vizor electronic retractabil, plaja ISO pana la 12800, procesor BIONZ X. Continuam cu senzorul de 1 inchi Exmor R BSI-CMOS cu o rezolutie de 20.1 Mpix, rafala la 10fps,cu modul Wi-Fi si acces la zona de aplicatii Play Memories, NFC, capacitate de filmare full HD la 60fps sau 720p cu 120fps.

Vad ca Sony RX100 Mark III are doua inele de control in jurul obiectivului, banuiesc ca pentru reglarea manuala a celor mai importanti parametri de fotografiere. De asemenea, ecranul de 3 inchi poate fi indreptat catre fata, banuiti voi de ce.

Revin cu mai multe detalii, dupa ce le voi afla.

Cateva imagini cu ea, mai jos.

Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III Sony RX100 Mark III

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *