Hard disk extern si rezistent la socuri, marca Sony

Sony a renuntat la divizia de laptopuri Vaio, insa se pare ca mai face in continuare accesorii pentru PC-uri. Cum este de exemplu acest hard disk extern HD-SP1 cu o capacitate de 1TB si rezistenta sporita la socuri. Acesta este disponibil si pe piata romaneasca la un pret de aproximativ 500 de Lei.

Noul hard disk extern Sony are o carcasa cauciucata rezistenta la stropire (IPX2), praf (IP5X) si la socul unei caderi accidentale de la o inaltime de pana la 1.2 metri.

Vine si cu aplicatia  “Backup Manager 2.0” cu functie de backup automat cand hard disk-ul se conecteaza la sistemul PC. De asemenea, aceeasi aplicatie poate salva datele in cloud, avand suport pentru serviciile Dropbox si Google Drive. Hard disk-ul extern Sony HD-SP1 are si  Password Protection Manager, pentru protejarea datelor stocate, si promite viteze de transfer rapide prin intermediul interfetei USB 3.0.

Sincer sa fiu, pentru protejarea mai eficienta a datelor, as fi preferat sa aiba sistem de parcare automata a capetelor de citire in momentul in care simte o miscare necontrolata. Pentru ca mi s-a intamplat sa stric doua hard disk-uri externe care au cazut de pe masa in timp ce erau conectate la computer. Si cum se lauda ca este un hard disk extern bun de folosit in conditii extreme, o astfel de facilitate ar fi fost cu siguranta utila.

Sony HD-SP1

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *