Motorola Edge 50 Ultra – Smartphone de top, performant și cu un sistem foto-video ce promite

Când a fost anunțat noul Motorola Edge 50 Pro m-am arătat dezamăgit de scăderea puterii de procesare, în raport cu modelul anterior. Practic, nu mai este un model din gama de top, ci unul de nivel mediu, adevărat, cu valențe foto-video, oarecum. Și bănuiam ce s-a întâmplat astăzi, anume anunțul unui alt model, echipat cu cel mai puternic procesor la ora actuală, numit Motorola Edge 50 Ultra.

Un smartphone care arată foarte bine, din câte îmi dau seama din imaginile de internet, pesemne că voi merge pe la operatori să-l văd când va fi disponibil pe piața noastră, pentru că nicio șansă momentan să-l am la review.

Acesta are un afișaj pOLED Super HD (1220p) de 6.67 inchi, procesor Snapdragon 8s Gen 3, până la 16GB memorie de RAM și până la 1TB capacitate internă de stocare. Are o baterie de 4500mAh, încărcare pe fir la 125W, încarcare wireless pe 50W și este certificat IP68 pentru rezistența la apă și la praf.

Dispune de un sistem foto-video serios, care promite, echipat cu un obiectiv principal de 50MPix (f/1.6, 1/1.3″, 1.2µm, PDAF, Laser AF, OIS), un teleobiectiv de 64MPix cu zoom optic 3x și Super Zoom 100x (f/2.4, 72mm periscop, 0.7µm, PDAF, OIS), precum și unul ultrawide de 50MPix cu suport macro (f/2.0, 12mm, 122˚, 0.64µm, AF). Sper ca la acest capitol să-și depășească înaintașul Motorola Edge 40 Pro și cu siguranță o va face.

Un sistem foto susținut de tehnologii avansate, cum ar fi Photo Enhancement Engine ce folosește algoritmi AI pentru a cu setări din mai multe moduri de fotografiere într-unul singur, ajustând imaginea pentru detalii optime, claritate, lumini, umbre, culoare și bokeh. Plus stabilizare adaptivă, urmărire automată a focalizării, ajustare automată a obturatorului, posibilitatea creerii de imagini de fundal personalizate etc, funcții bazate pe algoritmi AI.

Motorola Edge 50 Ultra are prețuri de start de la 1000 de Euro, deci nu va mai fi la fel de ieftin ca predecesorul său.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *