Huawei Pura 70 – Noul rege al smartphone-urilor cu capacități foto avansate a fost anunțat oficial (și nu vine singur)

Circulau de câteva zile zvonuri legate de schimbarea numelui seriei P de la Huawei și acestea se pare că au fost adevărate. Pentru că ne așteptam să fie anunțat noul Huawei P70 dar iată că acesta se numește acum Huawei Pura 70, Pura de la Puritate presupun. O nouă strategie de marketing, cu siguranță.

Nu mă dau în vânt după strategii de marketing și anunțuri pompoase care de multe ori nu au legătură cu realitatea, însă acest nou Huawei Pura 70 pare să fie un adevărat camera-phone, care se va clasa cu siguranță în topul dxomark, așa cum o fac de altfel smartphone-urile Huawei de câțiva ani încoace. De ce? Pentru că sunt foarte, dar foarte bune la captarea de imagini foto. După cum v-am tot arătat și eu la Huawei Mate 50 Pro și Huawei P60 Pro (cu jurnale în imagini de prin București, Munchen, Grecia și Polonia).

Odată cu schimbarea numelui Huawei vine și cu o altă strategie – nu lansează doar un singur smartphone, ci nu mai puțin de 4 modele – Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra, bănuiesc că fiecare cu ecrane și configurații diferite, pentru a acoperi nevoile unor categorii cât mai largi de utilizatori. Un tsunami de smartphone-uri Huawei…

De exemplu, Pura 70 standard are un ecran de 6.6 inchi, iar modelele Pura 70 Pro, Pro+ și Ultra vin cu ecrane OLED de 6.8 inchi curbate pe toate marginile. Au rată de refresh de 120 Hz și sunt protejate cu sticlă Kunlun de a doua generație, cu rezistență la șocuri și zgârieturi îmbunătățită. Capacitatea bateriilor este de 4900mAh, 5050mAh și de 5200mAh, funcție de model. Procesorul este un Kirin 9010, nu sunt sigur dacă pe toate modelele, au până la 16GB memorie RAM și stocare de până la 1TB.

În primul rând că îmi place cum arată noul modul foto triangular de pe seria Huawei Pura 70, cu un sistem complet de trei camere și un design unic, deosebit.

Huawei vine cu noi tehnologii ale sistemului XMAGE la acest capitol, care promit rezultate de cea mai bună calitate. Versiunea standard are un sistem de cameră triplă, care include o cameră principală de 50Mpix, una cu unghi ultra-larg de 13Mpix și o cameră teleobiectiv periscop de 12MPix.

Pro și Pro+ au aceleași specificații, constând dintr-o cameră principală de 50Mpix, una secundară cu unghi ultra larg de 12.5MPix și o a treia cameră teleobiectiv și macro de 48MPix.

Varianta Huawei Pura Ultra aduce capacități de fotografiere sporite, cu un senzor principal de 1 inchi și o rezoluție de 50MPix, o alta cu unghi larg de 40Mpix și o cameră periscop cu teleobiectiv macro de 50Mpix.

Nu lipsește diafragma variabilă de la f/1.4 la f4.0 la primele trei modele, în timp ce Ultra are un interval de deschidere a diafragmei de la f/1.6 la f/4.0.

De asemenea, se pare că include și un sistem mecanic de ajustare a lentilelor, camera fiind retractabilă (doar pe modelul Ultra). Hai că sunt chiar curios. Nu lipsește stabilizarea optică, atât de pe camera principală cât și de pe cea cu zoom.

Ce să mai, de-abia aștept să am alături prin vacanțele noastre de vară cel mai capabil smartphone la capitolul foto, pentru a suprinde instantanee deosebite, amintiri memorabile. Rămâne de văzut când și ce modele vor fi disponibile în România și voi reveni cu detalii cât de curând posibil.

Prețurile variază între 760 de dolari și 1380 de dolari, în funcție de model și configurație.

Revin cu alte detalii interesante și importante când îmi vor parveni.

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *