Vodafone lanseaza serviciile comerciale 4G in Romania

Se pare ca Vodafone nu mai au rabdare pana la anul si lanseaza serviciile comerciale 4G incepand de astazi. Mentionam ca reteaua 4G Vodafone este inca in versiune “beta”, aceasta furnizand servicii 4G la viteze de pana la 75 Mbps. La anul, viteza de download va creste la 100Mbps. De asemenea, momentan este disponibila numai in Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Galati si Timisoara, asa cum se vede din harta de mai sus, zonele galbene reprezentand acoperirea 4G.

Acoperirea outdoor este de peste 90% in majoritatea oraselor, cu exceptia Bucurestiului, din motive legate de utilizarea curenta a spectrului. Dupa cum vedeti, doar nordul Bucurestiului si zona aferenta din judetul Ilfov au acoperire 4G. Harta detaliata poate fi vizualizata online aici.

Deci, serviciile 4G sunt disponibile abonatilor Vodafone, noi si existenti, care opteaza pentru pachetele Internet Nelimitat Extra si Internet Nelimitat Profesional, acestia avand posibilitatea sa-si activeze gratuit optiunea promotionala “Trafic Nelimitat 4G”. Oferta promotionala de lansare, valabila in perioada 20 noiembrie – 31 decembrie 2012, aduce trafic gratuit si nelimitat, timp de 3 luni din momentul activarii optiunii.

Utilizatorii vor avea nevoie de un SIM special “4G Ready” si au la dispozitie unul dintre urmatoarele terminale compatibile:

– Modem-ul USB Vodafone K5005 LTE disponibil de la 0 Euro, impreuna cu abonamentul Internet Nelimitat Profesional, la tariful de 19 Euro / luna, incheiat pe 2 ani;

Vodafone Hotspot R210 LTE, la care se pot conecta pana la cinci dispozitive simultan, la un pret de 89 Euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, incheiat pe 2 ani;

– Tableta Asus Transformer Pad Infinity TF700 KL, ce porneste de la 419 Euro, alaturi de abonamentul Internet Nelimitat Profesional, incheiat pe 2 ani. Aceasta va intra in portofoliul Vodafone saptamana viitoare.

 

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

4 thoughts on “Vodafone lanseaza serviciile comerciale 4G in Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *