Zi frumoasa, plina de culoare, la Targul de Florii (fotografiata cu Samsung Galaxy S6 Edge)

Weekend-ul asta se desfasoara, ca in fiecare an, Targul de Florii in incinta Muzeului Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti. Si, ca in fiecare an, trecem macar pentru cateva zeci de minute pe acolo. Atat pentru a ne bucura de o plimbare linistita printre batranele case taranesti dar si pentru a privi la minunile care se nasc din mainile pricepute ale mestesugarilor si artistilor populari. Si, ca de fiecare data, ne intoarcem acasa cu cateva oua incondeiate (sapte anul asta), cu vreun ornament traditional sau vreun tablouas cu pictura naiva, plus cateva produse traditionale.

Dupa cum poate stiti deja, am obiceiul de a face chiar multe poze in toate aceste scurte plimbari ale noastre. Chiar incerc toate gadget-urile foto-video care imi trec prin mana in special in Muzeul Satului. In primul rand pentru ca este un loc superb care iti ofera o multime de subiecte interesante, de fiecare data pline de culoare.

De data asta m-am folosit de un telefon. De un smartphone mai exact. Este vorba, dupa cum v-ati dat seama din titlu, de noul Samsung Galaxy S6 Edge, pe care am avut ocazia sa-l utilizez pentru cateva zile. Si care nu s-a facut deloc de rusine din punct de vedere al rezultatelor foto, dupa cate am constatat acum, cand le-am privit pe ecranul calculatorului. Intotdeauna dau verdictul dupa ce privesc pozele pe ecranul laptopului, pentru ca de obicei pe cele ale telefoanelor au o paleta coloristica mult mai frumoasa si mai atractiva.

Insa rezultatele foto obtinute cu Samsung Galaxy S6 Edge sunt clare, pline de culoare, au nivel ridicat al detaliilor, dupa cum puteti constata si voi privind imaginile de mai jos. Chiar sunt incantat de cum s-a comportat in aceasta zi insorita si frumoasa, consider ca este cel mai bun smartphone folosit de mine pana acum, normal, din punct de vedere al calitatii imaginilor foto. Clar, cu o camera foto performanta (mirrorless, dslr sau compacta pro) poti obtine fotografii mult mai bune, din toate punctele de vedere. Insa la nivelul pietii smartphone, coreenii de la Samsung reusesc din nou sa iasa in fata.

Va puteti da singuri cu parerea, daca priviti imaginile de mai jos. Doar le-am redimensionat, nu am umblat deloc la contrast sau la paleta lor coloristica. Sunt asa cum le-a facut smartphone-ul Samsung.

In rest, numai cuvinte de lauda pentru camera de pe Samsung Galaxy S6 Edge. Focalizeaza repede, declanseaza la fel, puteti face poze si in rafala, are un sistem de stabilizare optic chiar eficient. Nu este deloc de neglijat faptul ca ecranul se vede foarte bine chiar si intr-o zi insorita, astfel ca veti putea incadra perfect scenele pe care doriti sa le fotografiati. Pentru close-up, focalizeaza de la o distanta de minim 5 centimetri.

Meniul camerei este unul destul de simplu. Cu siguranta ca majoritatea utilizatorilor vor prefera modul Auto insa cei care doresc sa aiba sub control balansul de alb, zona de clar sau sensibilitatea ISO pot folosi cu incredere modul Pro. De asemenea, puteti adauga cateva efecte de genul Vintage, Vignette, Cartoon etc. In plus, puteti edita ulterior pozele pe telefon prin intermediul unei aplicatii dedicate.

Din pacate, nu am apucat sa utilizez si celelalte moduri de fotografiere si filmare, cum ar fi cel Panorama, Selective Focus, Slow Motion, Fast Motion sau Virtual Shot. Nu am avut destul timp la dispozitie; nu pozez orice, trebuie sa am subiecte adecvate pe care sa vi le pot arata si voua.

Dar, cu siguranta, Samsung Galaxy S6 Edge mi-a dovedit ca este cel mai bun la ora actuala la capitolul foto. Bun chiar si in vacante, pentru realizarea unor instantanee de urcat imediat pe facebook (pentru ca la o camera foto nu voi renunta niciodata). Voi reveni cu alte exemple foto dar si video in review-ul meu.

 

Bogdan Petre

Acest blog infiintat in 2008 este si va ramane pasiunea mea principala. Sunt interesat de gadget-uri de orice fel, de la smartphone-uri, tablete, laptopuri si pana la sisteme audio sau camere foto. In plus, incerc pe cat imi permite timpul sa invat noi lucruri despre arta fotografica. De asemenea, voi incerca pe cat posibil sa relatez despre locurile frumoase pe care le intalnesc in calatoriile mele din vacante.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *